Udgivet i Familieblog

Parforhold med små børn er hårdt - her er 6 tips til at passe godt på det

Af Legekøkken.dk

Parforhold kan ofte være enormt svært for småbørnsforældre. Dette er der flere forskellige grunde til. En grund kan eksempelvis være, at begge forældre er stressede, og derfor mister gnisten i forholdet. En anden grund kan være, at madpakker, vasketøj og bleskift simpelthen ikke er sexet. Er du lige nu i en småbørnsfamilie, hvor parforholdet er ved at køre en smule dødt? Så læs med herunder, hvor du får x tips til at passe ekstra godt på dit parforhold i en tid med småbørn, hvor det bliver testet.

Dvæl ikke ved negativitet

Selvom det uden tvivl er fantastisk at være forældre, kan det også være enormt hårdt. Dette gælder især, hvis man har små børn, som er meget afhængige af deres forældre. Ikke alle dage er lige gode, og for mange forældre kan hverdagen ofte føles grå og kærlighedsløs. Ønsker du at passe ekstra godt på dit forhold, mens du sørger for dine børn, er det vigtigt, at du forsøger at dele de positive følelser fremfor alle de negative.

Fortæl din partner, at du elsker dem. Giv din partner et kærligt kys eller kram en gang imellem. Du behøver ikke fortælle din partner, at livet er fantastisk, hvis du ikke føler dette. Det er blot vigtigt, at ikke alle samtaler omhandler den hårde periode, i begge går igennem som småbørnsforældre.

Snak, snak og mere snak

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du ikke dvæler ved negativiteten, men i stedet forsøger at fremlægge de positive aspekter til din partner. Dette gøres meget enkelt ved hjælp af snak og samtale. Mange parforhold dør, fordi der ikke længere er samtale mellem partnerne, men i stedet blot hverdagsfnidder, der er med til at skabe konflikter. Måske har du selv sendt en kritisk bemærkning gennem rummet, som der ikke var tid til at tale om, før i begge var fløjet videre ud ad døren. Det er disse små bemærkninger, der er vigtige at tale om i et parforhold.

Snakker I ikke sammen om jeres følelser, forsvinder I begge ind i jer selv. Pludselig står i mange år senere, i et kærlighedsløst forhold, hvor ingen af jer egentlig har reelt kendskab til hinandens følelser og tanker. Ønsker du altså at passe bedre på dit familieliv og parforhold, er det vigtigt, at du prioriterer samtalen - også selvom den involverer store følelser, og tiden er knap! Du vil med sikkerhed opdage nye sider af din partner, du vil forelske dig i på ny. Måske vil du også lære at forstå din partner bedre, når det kommer til konflikter og konfliktløsninger.

Sæt realistiske forventninger

Et parforhold ændrer sig meget, når der pludselig kommer et barn ind i ligningen. Pludselig er det ikke længere dig, og din partners, følelser, der er i fokus, men i stedet barnets. I som forældre skal gøre alt i verden for at kunne leve op til barnets behov og forventninger - men hvad med jeres egne? Som forældre har I garanteret begge forventninger til, hvordan I vil agere som forældre, og hvordan jeres parforhold skal fungere.

Problemet er bare, at disse forventninger ofte er alt for høje, i forhold til hvad man som partner og forældre kan realisere. Sætter man for høje forventninger til sig selv, og sin partner, ender man med at blive skuffet. Dette kan være med til at skabe unødvendige konflikter, der kan koste parforholdet i sidste ende. For at undgå skilsmisse og nå til et bedre sted i parforholdet, er det vigtigt, at I begge sætter realistiske forventninger.

Søg professionel hjælp

Selvom mange ikke ønsker at indrømme det, kan der opstå kriser i parforholdet, man ikke selv kan løse. Det kan især være svært at løse større problemer og kriser, hvis man har små børn, der kræver konstant opmærksomhed og omsorg. Når man sidder fast i en uløselig konflikt i parforholdet, er det svært at være nærværende og vise omsorg.

Dette er med til at forværre konflikten og i sidste ende dræbe forholdet endegyldigt. Hvis du og din partner står i en lignende situation, kan det være en stor fordel at søge professionel hjælp. Her kan du få råd til, hvordan I løser konflikten internt, men I kan også få en masse ekstern hjælp til den enkelte konflikt.

Jeres parforhold behøver ikke nødvendigvis være i krise, for at I kan søge professionel hjælp. Faktisk er det ofte en stor fordel at søge hjælp allerede lang tid inden, krisen er opstået! Hos eksempelvis en parterapeut kan både du og din partner nemlig opdage nye sider af hinanden, der kan være med til at løse fremtidige konflikter på bedre og mere konstruktive måder. Dette kan i sidste ende være med til at afværge en krise og en eventuel skilsmisse.

Tag fælles beslutninger

Som tidligere nævnt er det yderst vigtigt, at i som både partnere og forældre sørger for at få snakket sammen. Dette gælder ikke kun i den almindelige hverdag, men det gælder også, når der skal tage beslutninger. Mange forældre føler, at de står alene med vigtige beslutninger. De ender derfor ofte med at tage valg, der ikke nødvendigvis er til fordel for den anden forældre.

Dette kan igen være med til at skabe en konflikt i parforholdet. Hvis du og din partner ønsker at undgå dette, og passe bedre på jeres forhold, er det vigtigt, at I tager fælles beslutninger. Dette kunne eksempelvis være fællesbeslutninger om, hvordan jeres familieliv og parforhold skal struktureres eller meget andet. Uanset hvad, er det vigtigt, at I begge inddrager hinanden i de generelle beslutninger - også de helt små, der kan virke ubetydelige!

Skift sceneriet

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan det være en god ide at skifte sceneriet, hvis man ønsker at passe ekstra godt på sit parforhold med små børn. Som tidligere nævnt kan familielivet for nogle hurtigt blive en ond cirkel fyldt med arbejde, madpakker og madlavning. Derfor er det vigtigt, at man plejer parforholdet ved at ændre hverdagen en smule en gang imellem. Dette kunne eksempelvis være i form af en ferie eller et kortere ophold.

Dette kan både være med eller uden børn. Har I som forældre mulighed for det, kan det være en god ide at gøre det uden børn. Dette er nemlig med til at styrke jeres forhold, og det giver jer mulighed for at fokusere 100 procent på hinanden. Hvem ved? Måske er et kort hverdagsskifte det eneste, du og din partner har brug for, for igen at kunne komme tilbage til et kærligt og forstående parforhold!

Find det du mangler på legekøkken.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 905 produkter fra mere end 42 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 2.518 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:50:48.

2
Produkttyper
905
Produkter
37
Brands
42
Forhandlere
2.518
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.