Udgivet i Familieblog

Gode tandvander for livet - 4 vaner du bør indføre for dine børn

Af Legekøkken.dk

Vores tænder skal holde hele livet, så derfor er det vigtigt, at vi passer på dem. Selvom børn har mælketænder, så er det vigtigt at lære dem om de gode tandvaner fra en tidlig alder, det er nemlig de vaner, du får i din barndom, som du tager med dig resten af livet.

Derudover er der ingen vej tilbage, når først de blivende tænder er kommet. Derfor er det vigtigt at behandle dem godt fra starten af. Her får du 4 gode vaner, som er gode at lære dit barn:

Tandbørstning skal være rutine

Det er vigtigt fra en tidlig alder at inkorporere tandbørstning som en fast del af morgen- og aftenrutinen, som de fleste af os kender den som. Det skal være en selvfølge at man hver morgen og aften hiver fat i tandbørsten, uanset om det er dig, der børster dem eller dem selv. Derudover er det vigtigt, at dit barn lærer at børste tænder grundigt.

Det skal være i minimum 2 minutter og også på indersiden af tænderne. Det er en god ide at gøre tandbørstningen sjov i den tidlige alder, så dit barn forbinder tandbørstning med noget godt. Det kan eventuelt være at sætte sjove sange på imens eller noget andet, som dit barn finder underholdende.

Tandtråd skal være en fast del tandbørstningen

Når børn er helt små, vil der oftest ikke være brug for tandtråd, da deres mellemrum mellem tænderne oftest er større. Men når de begynder at nå de tidlige teenageår, er det en god ide at indføre tandtråd som en daglig vane sammen med tandbørstningen. Det kan enten være morgen og aften eller blot en gang om dagen. Ikke alle er lige gode til at huske tandtråden, og det bliver ofte nedprioriteret.

Derfor er det bedst, at det bliver en vane fra starten af. Tandtråd er nemlig vigtig for at nå de områder, hvor tandbørsten ikke kan komme ind og bør, ligesom tandbørstningen, ses om en selvfølge.

Begræns mængden af sukker

Børn må gerne få sukker en gang i mellem, men det er vigtigt, at de lærer, at vand er den primære væskekilde og ikke f.eks. sodavand og saftevand. Usunde sukkervaner, og et usundt forhold til kosten, kan være svært for børn at slippe af med, når de bliver ældre.

Sukker er en af de værste ting, som tænderne kan udsættes for og det er en invitation til huller i tænderne. Desværre er mange børns sukkerindtag alt for højt.

Regelmæssige besøg hos tandlægen

Selvom der bliver overholdt alle punkterne ovenover, er det er meget vigtigt med regelmæssige besøg hos en tandlæge. Der er mange ting, en tandlæge kan se og tjekke for, som du ikke selv kan. I Danmark er der gratis tandpleje til børn og unge under 18 år, og derfor skal du sørge for, at det bliver udnyttet så længe dit barn er i den aldersgruppe. Når man bliver over 18 år, koster det penge og generelt er tandpleje en dyr omgang, og derfor handler det om at finde en forholdsvis billig tandlæge.

På linket finder du en dygtig tandlægeklinik, som er placeret flere steder i Københavnsområdet og har gode og konkurrencedygtige priser. Det er derudover muligt at få finansieret dine behandlinger - selvom priserne i forvejen er lave. Selvom dit barn ikke er særlig gammelt - og der umiddelbart ikke er noget galt, er det stadigvæk godt, at en professionel får kigget på tænderne regelmæssigt.

Derudover er det vigtigt at lære dit barn, at tandlægebesøgene skal vare ved, selv efter de bliver 18. Klik på linket for at læse om de mange ting som klinikken tilbyder og kom i trygge hænder.

Find det du mangler på legekøkken.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 905 produkter fra mere end 42 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 2.518 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:50:48.

2
Produkttyper
905
Produkter
37
Brands
42
Forhandlere
2.518
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.